Regionalne Seminarium Informacyjne
Stowarzyszenie „Ostrzeszowska Lokalna Grupa Działania” we współpracy z Slow Food Wielkopolska serdecznie zaprasza na seminarium informacyjne “Marketing żywności naturalnej, lokalnej i tradycyjnej oraz promocja Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego”. Seminarium odbędzie się 18 października br. o godz. 10.30 w Sali Konferencyjnej w budynku krytej pływalni „Oceanik” w Ostrzeszowie przy ul. Kąpielowej 4a
Seminarium adresowane jest do:
- producentów żywności naturalnej, lokalnej i tradycyjnej,
- restauratorów,
- właścicieli gospodarstw agroturystycznych,
- podmiotów związanych ze sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych,
- innych podmiotów związanych z produkcją i przetwarzaniem żywności.
Cele Seminarium:
Dostarczenia wiedzy z zakresu:
- działań marketingowych, wskazania możliwości istnienia na rynku, dystrybucji produktów żywnościowych wysokiej jakości, budowania marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu,
- aktualnych przepisów i regulacji prawnych w zakresie spełniania wymogów higieniczno-sanitarnych dla obiektów żywnościowych w świetle obowiązujących aktów prawnych,
- promocji Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska działającej w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.
Program Seminarium:
10.30 - 12.00 - Rynek produktów żywnościowych wysokiej jakości oraz budowa marki lokalnej opartej na tradycjach kulinarnych regionu
12.00 - 12.15 - Przerwa kawowa
12.15 - 13.45 - Wymogi higieniczno-sanitarne dla podmiotów związanych z produkcją, przetwarzaniem lub sprzedawaniem produktów i potraw regionalnych w świetle obowiązujących aktów prawnych
13.45 - 14.00 - Przerwa kawowa
14.00 - 15.30 - Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska miejscem promocji lokalnej i regionalnej żywności oraz współpracy między lokalnymi partnerami na rynku
15.30 - Poczęstunek dla uczestników
Udział w seminarium jest bezpłatny.
Kartę zgłoszeniowa do pobrania:
Projekt współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego
Dodatkowo informacji udzielają:
tel./fax: (62)5058136