Uczniowie ZS nr 2 z wizytą w Hotelu Sheraton w Poznaniu
23 października 2013 r. grupa 31 uczniów z ZS nr 2 w Ostrzeszowie udała się do 5-gwiazdkowego hotelu Sheraton w Poznaniu celem podnoszenia swoich kulinarnych kwalifikacji. Uczniom towarzyszyła Pani Ewa Śniegocka - Kierownik szkolenia praktycznego w ZS nr 2 w Ostrzeszowie. Pomysłodawcą inicjatywy był Pan Wiltold Wróbel oraz nasze stowarzysznie a wyjazd był formą podziękowania za wsółpracę podczas organizacji VIII Ogólnoplskiego Festiwalu Pasztetników i Potraw z Gęsi.
Tak uczniowie klas I, II i III technikum żywienia w Zespole Szkół nr 2 w Ostrzeszowie wspominają swój wyjazd:
Szef kuchni pan Krystian Szopka oprowadził nas po kuchni, magazynie oraz całym hotelu. Bardzo podobał nam się wystrój oraz atmosfera panująca w hotelu. Każdy pracownik hotelu był dla nas bardzo miły i uprzejmy. Zaskoczyła nas niezwykła uprzejmość i gościnność pracowników hotelu. Uderzyła nas również bezpośredniość i to, że nie mieli przed nami żadnych tajemnic. Mogliśmy zapytać szefa kuchni o wszystko, co chcieliśmy wiedzieć i co nas interesowało.
Młodzi ludzie, którzy tam pracują i z którymi mogliśmy porozmawiać, uświadomili nam, że tylko chęci, pasja i dążenie do celu może nas zaprowadzić, tam gdzie chcemy. I nawet praca w takim hotelu jak ten, nie jest czymś odległym.
Miejmy nadzieję, że niektórym z nas uda się znaleźć pracę w takim miejscu i w takim gronie pracowników, jak hotel Sheraton.